Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Curry z piersi z kurczaka z ryżem

20 dag ryżu,

sól,

50 dag cebuli,

50 dag marchwi,

1 jabłko,

50 dag filetów z kurczaka,

1 łyżka przyprawy curry,

2 łyźki oleju,

1 łyżka cukru,

1 łyżka bulionu drobiowego (instant),

2 dag rodzynek (koryntek),

cynamon

Ryż ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Cebule oczyścić, przekroić na pól i pokroić w plasterki. Marchew i jabłko obrać, umyć i pokroić w słupki. Filety opłukać, dokładnie osuszyć i pokroić w paski. Olej rozgrzać i podsmażyć na nim mięso razem z marchwią, jabłkiem, cebulą i przyprawą curry. Całość posypać cukrem i podgrzewać, nie przerywając mieszania, aż cukier całkowicie się rozpuści. Mięso z warzywami zalać niewielką ilością wody (5-6 łyżek), wsypać bulion w proszku. Następnie dodać rodzynki, całość delikatnie wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok. 20 minut. Potrawę doprawić odrobiną cynamonu i ewentualnie solą. Curry podawać na ryżu.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.