Bahus Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Curry z piersi z kurczaka z ryżem 20 dag ryżu, sól, 50 dag cebuli, 50 dag marchwi, 1 jabłko, 50 dag filetów z kurczaka, 1 łyżka przyprawy curry, 2 łyźki oleju, 1 łyżka cukru, 1 łyżka bulionu drobiowego (instant), 2 dag rodzynek (koryntek), cynamon Ryż ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Cebule oczyścić, przekroić na pól i pokroić w plasterki. Marchew i jabłko obrać, umyć i pokroić w słupki. Filety opłukać, dokładnie osuszyć i pokroić w paski. Olej rozgrzać i podsmażyć na nim mięso razem z marchwią, jabłkiem, cebulą i przyprawą curry. Całość posypać cukrem i podgrzewać, nie przerywając mieszania, aż cukier całkowicie się rozpuści. Mięso z warzywami zalać niewielką ilością wody (5-6 łyżek), wsypać bulion w proszku. Następnie dodać rodzynki, całość delikatnie wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok. 20 minut. Potrawę doprawić odrobiną cynamonu i ewentualnie solą. Curry podawać na ryżu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.