cisowianka20 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Ciemne ciasto Składniki: 3 żółka 2 szkl. mąki 3/4 szkl. cukru pudru 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 20 dag palmy lub kasi 3 łyżki kakao 1 olejek. Wykonanie: Wszystko zagnieść zrobić dwie kule i włożyć do zamrażalnika najlepiej na noc. Potem utrzeć na tarce od jarzyn. Jedną warstwę na dno blachy a drugą na masę twarogową. Masa twarogowa Składniki: 1 1/2 szkl. cukru pudru 1/2 kostki Kasi ( roztopić i ostudzić) 3 żółtka 1 kg twarogu 1/2 paczki budyniu waniliowego lub śmietankowego 1 olej waniliowy 10-15 dag rodzynek skórka pomarańczowa Wykonanie: Białka z 6 jaj ubić na sztywną pianę dodac na końcu masę twarogową lekko wymieszać. Wyłożyć na ciemne ciasto. Wierzch masy pokryć utartym ciemnym ciastem ( ciasto trzeba utrzeć ba tarce jarzynowej bezpośrednio do blachy). Piec w piekarniku w temperaturze 180C ok. 1 godzinę( zależy od piekarnika, może być krócej). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.