Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Biszkopt:

5 jajka

1 szklanka cukru

1 niepełna szklanka mąki krupczatki

2 łyżeczka proszku do pieczenia

3 łyżki mąki

szczypta soli

Masa:

1/2 litr mleka

2 łyzki mąki pszennej

3 łyżki cukru

1 kostka masła roślinnego

aromat waniliowy

1 budyń

1 puszka ananasów

2 żółtka

Posypka:

1 szklanka kokosu

1 łyżka masła

2 łyżka cukru

Wykonanie:

W 1 szklance wymieszać budyń, mąke i żółtka wszystka zagotować. Po ostudzeniu utrzepać z 1 kostce masła lub 1/2 masła i 1/2 margaryny. Do masy budyniowej dodać 1 puszkę ananasów. Ananasy pokroić w drobną kostkę i dodac do kremu budyniowego.

Biszkopt przekroić na połowę i skropić sokiem z ananasów. Jedną połową biszkoptu posmarować kremem (połowa kremu). Przykryc druga połową i resztę kremu wysmarować na wierzch ciasta.

Wszystko na posypkę upalić na złoty kolor na patelni. Ciepłe posypac na ciasto.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.