cisowianka20 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Biszkopt: 5 jajka 1 szklanka cukru 1 niepełna szklanka mąki krupczatki 2 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki mąki szczypta soli Masa: 1/2 litr mleka 2 łyzki mąki pszennej 3 łyżki cukru 1 kostka masła roślinnego aromat waniliowy 1 budyń 1 puszka ananasów 2 żółtka Posypka: 1 szklanka kokosu 1 łyżka masła 2 łyżka cukru Wykonanie: W 1 szklance wymieszać budyń, mąke i żółtka wszystka zagotować. Po ostudzeniu utrzepać z 1 kostce masła lub 1/2 masła i 1/2 margaryny. Do masy budyniowej dodać 1 puszkę ananasów. Ananasy pokroić w drobną kostkę i dodac do kremu budyniowego. Biszkopt przekroić na połowę i skropić sokiem z ananasów. Jedną połową biszkoptu posmarować kremem (połowa kremu). Przykryc druga połową i resztę kremu wysmarować na wierzch ciasta. Wszystko na posypkę upalić na złoty kolor na patelni. Ciepłe posypac na ciasto. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.