Bahus Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Lasagne wegetariańskie 15 g suszonych borowików, 2 cukinie, 2 czerwone papryki, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki oleju, 1łyżka suszonego tymianku, sól, pieprz, 100 g sera prowolone, 125 g sera mozzarella, 250 ml soku pomidorowego, 200 g gęstej śmietany, gałka muszkatołowa, 12 płatów lasagne Grzyby namoczyć w gorącej wodzie. Cukinie i papryki oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Grzyby osaczyć i posiekać. Grzyby i przygotowane warzywa dusić na rozgrzanym oleju ok. 10 minut. Doprawić tymiankiem. solą i pieprzem, przestudzić. Sery pokroić w kostkę. Sok wymieszać ze śmietaną, solą, pieprzem i gałką. Prostokątne naczynie natłuścić i ułożyć w nim warstwami lasagne. warzywa, sery i krem pomidorowy. Zakończyć kremem i serem. Lasagne piec ok. 40 min, po 30 minutach przykryć folią aluminiową. Danie ozdobić tymiankiem. Cytuj
Armenika Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2013 Fajny przepis, ja jednak wolałabym postawić na własne pieczarki zamiast borowików. Cytuj
marysi_co Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2014 Ja bym natomiast została przy borokiwach ale świeżych/mrożonych. Kurki też bym tu chętnie widziała Cytuj
homie Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2014 Super pomysł, do tej pory znałam tylko opcję ze szpinakiem dla wegetarian. Dzięki! Cytuj
Gość alaGosia Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2014 fajny pomysł, ja bym grzyby zastąpiła wędzonym łososiem, najlepiej ze ***u Cytuj
er_kitchen Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Bardzo ciekawy przepis :) Również zostałabym przy borowikach Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Ciekawa wariacja na temat tradycyjnej lasagne :) Zastępować borowiki pieczarkami? Nic nie mam do pieczarek ale borowiki to aromat, smak :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi