Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lasagne wegetariańskie

15 g suszonych borowików,

2 cukinie,

2 czerwone papryki,

1 cebula,

2 ząbki czosnku,

2 łyżki oleju,

1łyżka suszonego tymianku,

sól, pieprz,

100 g sera prowolone,

125 g sera mozzarella,

250 ml soku pomidorowego,

200 g gęstej śmietany,

gałka muszkatołowa,

12 płatów lasagne

Grzyby namoczyć w gorącej wodzie. Cukinie i papryki oczyścić i pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Grzyby osaczyć i posiekać. Grzyby i przygotowane warzywa dusić na rozgrzanym oleju ok. 10 minut. Doprawić tymiankiem. solą i pieprzem, przestudzić. Sery pokroić w kostkę. Sok wymieszać ze śmietaną, solą, pieprzem i gałką. Prostokątne naczynie natłuścić i ułożyć w nim warstwami lasagne. warzywa, sery i krem pomidorowy. Zakończyć kremem i serem. Lasagne piec ok. 40 min, po 30 minutach przykryć folią aluminiową. Danie ozdobić tymiankiem.

  • 8 lat później...
  • 5 tygodni później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.