IGA Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Ten przepis znalazłam na blogu kulinarnym "Nie samym chlebem", wypróbowałam i uważam, że jest fantastyczny/ Wg mnie to najlepszy sposób na paprykę Papryka z miodem Zalewa : 8 szklanek wody 1 szklanka octu 10% 1 szklanka cukru 2 łyżki soli 4 łyżki miodu Wszystko razem zagotować. Do słoików dać paprykę (najlepiej czerwoną) oczyszczoną z nasion i pokrojoną w ćwiartki, do każdego słoika liść laurowy, gorczycę, kuleczkę ziela angielskiego, i 1 łyżkę oleju. Zalewać gorącą zalewą, pasteryzować 10 min. I od razu wyjmować z garnka. Cytuj
ala291 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Ciekawy przepis :razz: Iga,powiedz proszę,ile tej papryki ma być? pozdrawiam :razz: Cytuj
Gość Marcyś Opublikowano 3 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2009 Mam także przepis na paprykę z miodem i jest to zalewa na 3 kg papryki 2 szkl octu 6% 9 szkl wody 1/2 kg miodu sztucznego (oczywiście lepszy naturalny jeśli ktoś ma) sól do smaku ziele angielskie liść laurowy Patetyzowanie 5 min, wyciągnąć od razu żeby się nie rozgotowała. Papryka jest delikatna i z wyrazem, bardzo charakterystyczny smak, nie ma co się obawiać że będzie za słodka, oczywiście jeśli chcemy dajemy więcej miodu jak kto lubi, ale z tej receptury naprawdę polecam, robię taką od kilku lat i nie znam osoby której by nie posmakowała :)) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.