Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składniki:

-2,5kg ogórków (im mniejsze tym lepsze)

-3-4 cebule

-2 łyżki soli

Zalewa:

-1 szklanka cukru

-1 szklanka octu

-2 łyżeczki słodkiej papryki

-2 łyżeczki mielonego pieprzu

-2 łyżeczki przyprawy curry

-2-3 łyżki posiekanej zieleniny selera

Jak przygotować:

Ogórki pokroić ze skórka w mniej więcej 2 cm talarki (ja kroje ogórka na 3 części), cebule w talarki. To zasalamy i zostawiamy na 3h (wody nie wylewamy!!!)

Zalewa: cukier i ocet zagotowujemy i dodajemy pozostałe składniki zalewy i zostawiamy na 1h.

Potem przełożyć ogórki do słoików i zalać zalewą do 3/4 słoika. Pasteryzować 5 min do zagotowania.

Ogórki super smakują jako dodatek do drugiego dania, są pikantne i chrupiące, naprawdę polecam:)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.