M@lgosia Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Składniki: -2,5kg ogórków (im mniejsze tym lepsze) -3-4 cebule -2 łyżki soli Zalewa: -1 szklanka cukru -1 szklanka octu -2 łyżeczki słodkiej papryki -2 łyżeczki mielonego pieprzu -2 łyżeczki przyprawy curry -2-3 łyżki posiekanej zieleniny selera Jak przygotować: Ogórki pokroić ze skórka w mniej więcej 2 cm talarki (ja kroje ogórka na 3 części), cebule w talarki. To zasalamy i zostawiamy na 3h (wody nie wylewamy!!!) Zalewa: cukier i ocet zagotowujemy i dodajemy pozostałe składniki zalewy i zostawiamy na 1h. Potem przełożyć ogórki do słoików i zalać zalewą do 3/4 słoika. Pasteryzować 5 min do zagotowania. Ogórki super smakują jako dodatek do drugiego dania, są pikantne i chrupiące, naprawdę polecam:) Cytuj
Christina Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Te ogórki są w samym occie? - Nie ma tu ani trochę wody? - tylko ten sok, co puszczą ogórki? Jaki to ma być ocet - spirytusowy, czy winny? Ile % - 6 czy 10? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.