adrijah Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Skusił mnie krem, dlatego spróbowałam :?: Naleśniki jednak wolę zwykłe, nie drożdżowe. Przede wszystkim kiepsko mi się je smażyło, więc następnym razem wykorzystam sam krem. Jest banalnie prosty, a rewelacyjny. Wszystkim, którzy jedli, smakuje (Brat nie jadł, bo on nie tknie ani budyniu ani bananów), a o to przecież chodzi :razz: DROŻDŻOWE NALEŚNIKI Z KREMEM WANILIOWO-BANANOWYM Ciasto: - 1 szklanka mąki - 300ml lekko podgrzanego mleka - 10g drożdży Krem: - 1 budyń waniliowy - 1 serek homogenizowany waniliowy - 2 banany - trochę cukru pudru Ze składników na ciasto wyrobić gładką masę i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na godzinę. W tym czasie przygotować krem: Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, z tym, że razem z proszkiem wsypać od razu cukier. Odstawić do ostygnięcia. Banana pokroić na małe kawałeczki i wymieszać z budyniem i serkiem waniliowym. Kiedy ciasto naleśnikowe jest już gotowe, smażyć na oleju średniej grubości naleśniki. Podawać z nałożonym kremem, złożone na pół. źródło: [LINK NIEAKTUALNY] Cytuj
szyszka Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2010 U nas w domu uwielbiamy naleśniki,wypróbuje je napewno. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 22 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2010 Przepis zapisany > czeka na realizację ;-) Cytuj
szyszka Opublikowano 26 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2010 PYCHA.Właśnie je dzisiaj robiłam.Tylko zmodyfikowałam troszke przepis.Do ciasta naleśnikowego dodałam jajka(jakoś wole z jajkami).A do masy budyniowej dałam dwa serki i 3 banany.O matko ledwo się ruszamy .Prosze mnie kulać .Pomyśleć,że tych ukrytych skarbów jest więcej.Będzie ze mnie ogromna tocząca się kulka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi