adrijah Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 GRILLOWANY KARCZEK składniki: - karczek pokrojony na plastry - vegeta - cebula - czosnek - sól - pieprz - słodka papryka - zioła prowansalskie - oliwa z oliwek - przyprawa do grilla Ponakłuwane plastry mięsa natrzeć Vegetą i odstawić na 10-15 minut żeby mięso się nieco 'spociło'. W tym czasie pokroić cebulę w paski, a czosnek rozetrzeć z solą. Wymieszać pieprz, dużo słodkiej papryki i zioła prowansalskie z cebulą i czosnkiem. Natrzeć tym mięso. Ułożyć w misce i zalać oliwą. Przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki. U mnie mięcho stało całą noc i prawie cały dzień. Smażyć na grillu posypując z obu stron przyprawą do grilla. Cytuj
zapach_slonca84 Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 wczoraj spróbowałem na grilli na działce. muszę przyznac, ze bardzo fajny przepis i smaczny...koniecznie z piwkiem:) Cytuj
ewa11 Opublikowano 12 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 Podobny przepis jest na Exstra smaczny Cytuj
adrijah Opublikowano 12 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Września 2008 tak? ja wymęczyłam kolegę kucharza żeby mi podpowiedział co z karczkiem zrobić. do extra nie mialam jeszcze wtedy dostępu, zaraz poszukam Cytuj
Nick_1 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Tzn każdy może robić wg własnego przepisu i dowolnie go zmieniać i nie widze w tym nic złego. Ważne przecież w końcu jest to,aby nam smakowało:) Cytuj
sMac Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2011 GRILLOWANY KARCZEK składniki: - karczek pokrojony na plastry - vegeta - cebula - czosnek - sól - pieprz - słodka papryka - zioła prowansalskie - oliwa z oliwek - przyprawa do grilla Ponakłuwane plastry mięsa natrzeć Vegetą i odstawić na 10-15 minut żeby mięso się nieco 'spociło'. W tym czasie pokroić cebulę w paski, a czosnek rozetrzeć z solą. Wymieszać pieprz, dużo słodkiej papryki i zioła prowansalskie z cebulą i czosnkiem. Natrzeć tym mięso. Ułożyć w misce i zalać oliwą. Przykryć folią aluminiową i wstawić do lodówki. U mnie mięcho stało całą noc i prawie cały dzień. Smażyć na grillu posypując z obu stron przyprawą do grilla. Można także dać na 24 godziny do zamrażarki - zaraz po natarciu. Oczywiście pod warunkiem, że mięso wcześniej nie było mrożone. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi