adrijah Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Za każdym razem, gdy coś przygotowuję w domu, słyszę, że jest niesłone. No to raz przez przypadek wyszło coś bardzo słonego :?: więc w przepisie pominęłam sól MAKARON Z SERKIEM TOPIONYM składniki: - 2 (trójkąty)serki topione śmietankowe - 4 (trójkąty) serki topione z szynką - 1 op śmietany - kawałek kiełbasy lub szynki - pół łyżeczki pieprzu - pół łyżeczki słodkiej papryki - pół łyżeczki ostrej papryki - pół łyżeczki bazylii - makaron - tarty parmezan Ugotować makaron. W tym czasie w rondelku wymieszać serki topione, śmietanę i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Gdy serki się rozpuszczą, doprawić i dokładnie wymieszać. Nie solić! Podawać posypane parmezanem. Cytuj
Kaliope Opublikowano 1 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 Dla ilu osób wystarczy taka ilość sosu? I jakiej śmietany użyć, tzn. ile % ? Cytuj
adrijah Opublikowano 1 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Września 2008 dla 2 bardzo głodnych albo 3 mniej głodnych :) śmietana w sumie obojętna, wzięłam taką jaka była, chyba 18% Cytuj
monika016 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2008 sos jest pyszny. ja dodaję do niego trochę więcej serka topionego, dodatkowo szczypiorek i pieczarki. :) a - i żeby danie wyglądało lepiej wizualnie, po ugoowaniu się makaronu, wrzucam go do garnka z sosem i mieszam. Cytuj
annwro14 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 witam ten makaronik z tym sosem jest rewelacja , gdy mąż zajadał się i zastanawiał się z czego ten sos to nawet mu nie przyszło na myśl że to serek topiony, dzięki za przepis i pozdrawiam Cytuj
asienka19873 Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2009 Witam,Adrijah :) Zrobilam makaron z serkami wg twojego przepisu! Pysznosci! :) Zmniejszylam tylko przyprawy,mniej pieprzu i papryki,bez bazylii za to odrobina cebulki w proszku....eh poezja. Nawet mojemu malzykowi smakowalo,mimo ze nie lubi serkow topionych..prosil o dokladke :-) Polecam i dzieki za przepisik! Cytuj
gatita Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Robię podobny sosik do makaronu ! Pychota !!!! Cytuj
adrijah Opublikowano 24 Września 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Września 2009 Super, że Wam smakuje :) smacznego :) Cytuj
Tulsa Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Właśnie wczoraj miałam go na obiad.Bardzo smaczny,ale ja do sosu dodałam więcej ziół i ketchup łagodny.Myślę,że wkrótce zrobię ten makaron z serkiem jeszcze raz. Polecam. ;) Cytuj
Yola79 Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2010 fajny przepis dla lubiacych sery. Ja dodałam do środka pokrojony w paseczki żółty ser i całośćbyła taka fajnie ciągnąca. smaczne i pozywne danie. dziekuje za przepis i polecam Cytuj
anett Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2014 Za każdym razem, gdy coś przygotowuję w domu, słyszę, że jest niesłone. No to raz przez przypadek wyszło coś bardzo słonego :?: więc w przepisie pominęłam sól MAKARON Z SERKIEM TOPIONYM składniki: - 2 (trójkąty)serki topione śmietankowe - 4 (trójkąty) serki topione z szynką - 1 op śmietany - kawałek kiełbasy lub szynki - pół łyżeczki pieprzu - pół łyżeczki słodkiej papryki - pół łyżeczki ostrej papryki - pół łyżeczki bazylii - makaron - tarty parmezan Ugotować makaron. W tym czasie w rondelku wymieszać serki topione, śmietanę i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Gdy serki się rozpuszczą, doprawić i dokładnie wymieszać. Nie solić! Podawać posypane parmezanem. Cytuj
anett Opublikowano 31 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2014 Witam! Mi wychodzą grudki :-( Dlaczego? Gotuję na bardzo małym ogniu, ale zawsze coś nie tak Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2014 świetny przepis. Ja często dodaję serki do różnych sosów - w połączeniu z sosem słodko - kwaśnym smakuje obłędnie :D Cytuj
martyna89 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2014 Hej! Ja polecam makaron penne z brokułami, kurczakiem i serkiem topionym (kremowym). Po prostu rewelka :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi