adrijah Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 To miał być Gulasz dla 15 gości, wyszło po prostu pyszne leczo :?: LECZO - 2 kg wieprzowiny - 1/2 kg cebuli - 1 ząbek czosnku - 5 obranych pomidorów (u mnie 1,5 opakowania koktajlowych pomidorków) - 5 papryk - 2 łyżki słodkiej papryki - 1/2 łyżeczki pieprzu - 1 łyżka soli - 1 łyżka bulionu w proszku - szczypta tymianku - liść laurowy - 2 kiełbaski - kawałek słoniny - sól - 1 łyżka mąki kukurydzianej Posiekaj czosnek, pomidory i paprykę. Cebule i kiełbaski pokrój na kawałki. Na pokrojonej słonince podsmaż cebulę. Dodaj pokrojone w kostkę mięso i smaż, aż zrobi się jasne. Zdejmij garnek z ognia, dodaj czosnek, pomidory, paprykę, sól, bulion, liść laurowy i paprykę w proszku. Wymieszaj i zalej wodą. Gotuj 45 minut na małym ogniu, aby gulasz lekko bulgotał. Od czasu do czasu mieszaj i wlewaj wodę, jeśli potrzeba. Spróbuj, czy mięso jest miękkie - jeśli nie, gotuj jeszcze 20 minut. Mąkę wymieszaj z 5 łyżkami wody, wlej do gulaszu, gotuj 20 sekund, mieszając. Dodaj kiełbasę i tymianek. Zgaś ogień, gulasz przykryj, odstaw na 10 minut. Podawaj z wiejskim chlebem. źródło: Pascal Brodnicki PS. swoją drogą.. ciekawe czego zdjęcie wrzucili na stronie? robiłam wszystko dokładnie według przepisu i efekt jest zupełnie inny Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.