adrijah Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Wylądowała na stole podczas parapetówki. Rolada nie była za słodka, bo kakao było niesłodzone, ale mimo moich obaw, była smaczna :?: Bałam się, że nikt nie będzie chciał jej jeść, bo wyglądała wg mnie nieapetycznie (takie ciemne coś ;)), ale goście mnie miło zaskoczyli i wcinali :razz: ROLADA CZEKOLADOWA składniki: - 1 jajko - 1 żółtko - 125g cukru (2/3 szklanki) - 125g roztopionego masła - 75g niesłodzonego kakao - 30 pokruszonych biszkoptów - 50g grubo posiekanych migdałów lub orzechów laskowych Utrzeć jajka z cukrem w dużej misce na bladokremową, puszystą masę. Dodać masło i kakao, utrzeć na gładko. Wsypać biszkopty i migdały, wyrobić szybko na dość ścisłe ciasto. Uformować z niego wałeczek w kształcie salami. Zawinąć w folię spożywczą i zostawić na noc w lodówce. Odwinąć z folii, pokroić w plastry o grubości 1cm. Przechowywać w lodówce, wyjąć w momencie podawania na stół. Cytuj
niuniaczek Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 takie ciemne cos jak piszesz wygląda apetycznie i aż chce sie skubnąć trochę. Wypróbuję! pozdrawiam Cytuj
Kaliope Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Ważne, że smakuje :?: A wygląda i tak apetycznie. Fajny przepis na małe co nieco :razz: Cytuj
adrijah Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 najfajniejsze w tym przepisie jest to, że robi się dzień przed imprezą, tuż przed nią wystarczy tylko pokroić :razz: gorzej jak ma się samemu nagle ochotę na małe co nieco i trzeba czekać :?: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.