adrijah Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 DWUKOLOROWY BLOK składniki: biała warstwa: - 55g masła - 1 łyżka miodu - 150g białej czekolady - 50g ryżu preparowanego ciemna warstwa: - 55g masła - 2 łyżki miodu - 100g czekolady deserowej - 50g mlecznej czekolady - 80g ryżu preparowanego Posmarować blaszkę cienko masłem i wyłożyć pergaminem. Przygotować białą warstwę: Czekoladę, masło, miód rozpuścić w misce umieszczonej na rondlu z wrzącą wodą. Zdjąć z ognia, dodać ryż i dokładnie wymieszać. Przełożyć do foremki, docisnąć i wyrównać wierzch. Analogicznie przygotować warstwę z ciemnej czekolady i przełożyć ją na stwardniałą warstwę z białej czekolady, schłodzić w lodówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Super ten blok wygląda,Adrijah witaj na naszym forum :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrijah Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2008 dzięki za miłe przyjęcie :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaliope Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Adrijah.. jak długo trzeba czekać aż biała warstwa stwardnieje, zanim wyłożymy na nią warstwę ciemną? Czy ciepłą warstwę z ciemną czekoladą można wyłożyć na białą warstwę czy czekaż aż ostygnie? P.S. Ciekawe przepisy zamieszczasz, z pewnością skorzystam nie raz :?: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrijah Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2008 masa bardzo szybko stygnie, a konsystencję ma taką, że nic się nie wymiesza, więc ja kładłam ciemną warstwę od razu po jej przygotowaniu, przyklepałam i się idealnie złączyły :?: możliwe, że gdyby czekać aż całkiem ostygną oddzielnie, mogłyby się nie 'skleić' z jedzeniem trzeba poczekać aż ostygnie, bo może się troszkę rozpadać dziękuję :razz: smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiuniat Opublikowano 11 Lutego 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2010 o ja - przecież to przepiękne jest ;) już wiem co zrobię na najbliższą imprezkę - takie rzeczy schodzą pewnie pierwsze :grin: tak jak babeczki :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.