adrijah Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 NUGGETSY składniki: - 600 g mielonego mięsa drobiowego - 2 jajka - bułka tarta - 2/3 paczki słonych krakersów - przyprawa do kurczaka - sól Krakersy rozgnieść na drobny pył i połączyć z taką samą ilością bułki tartej. Mielone mięso połączyć z jajkami i bułką tartą (czystą - bez krakersów), dodając tej ostatecznie tyle, aby powstała zwarta (nie lejąca), ale dająca się ławo lepić i formować masa. Delikatnie posolić, dodać przyprawę do kurczaka i dokłądnie wymieszać. Formować małe, płaskie kotleciki (najlepiej najpierw zrobić kulkę wielkości piłki do golfa, a później spłaszczyć ją rękami), obtaczać je w mieszance bułczano-krakersowej. Smażyć w głębokim oleju aż się zrumienią (3 minuty w 190°C we frytownicy). Podawać z frytkami i ewentualnie sałatką Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.