adrijah Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Myślałam żeby kiedyś zrobić takie pomidorki na śniadanie, ale ostatecznie robiły za sałatkę do kotletów ziemniaczanych :?: Trafiłam na dwie wersje takich pomidorków, jednak atrakcyjniejsza wydała mi się wersja z magazynu TY i TWÓJ DOM, którą zamieszczam POMIDORY ZAPIEKANE Z ŻÓŁTYM SEREM składniki: - 2 minikostki Knorr: czosnek - 5 pomidorów - pieprz - 5 plastrów żółtego sera - 5 jajek - pół pęczka szczypiorku Umyć pomidory i ostrym nożem ściąć wierzchy. Wydrążyć środki łyżeczką. Posypać pokruszoną minikostką i drobniutko posiekanym szczypiorkiem. Każdy wydrążony pomidor wyłożyć plastrem żółtego sera. Ja trochę porozcinałam w rogach plastry sera żeby się ułożyły w koszyczki w pomidorach. Do każdego serowego koszyczka wbić surowe jajko. Posypać solą i pieprzem. Odkryte pomidorki wstawić do piekarnika i piec, aż jajko się zetnie (ok. 20 min w temp. 180o C). Przed podaniem nałożyć na pomidorki ich dekoracyjne kapelusiki. Cytuj
Karolajka1986 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 :razz: pomidory są przewspaniałe!!!!!! ostatnio robiłam je na romantyczna kolacje dla moich rodziców :?: zrobiły furorę!!!!!! Na początku bałam się co z tego wyjdzie ale na prawde sa cudowne!!!! Jestem początkującą kuchareczką i wszystkie te przepisy są bardzo interesujace i smaczne.... Dziękii za ten przepis.... Pozdrawiam:* Cytuj
adrijah Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 super, że smakowały :?: fajnie czasem podać coś odrobinę innego. Jak ja je podałam rodzince (zrobiłam je do kotletów ziemniaczanych), wszyscy bardzo dziwnie na nie patrzyli, a potem tak się zajadali, że nam tych pomidorków zabrakło :razz: Cytuj
Kaliope Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Ciekawy przepis, pomidorki wyglądają zachęcająco i na pewno je wypróbuję!!! Dzięki :?: Cytuj
Karolajka1986 Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 na prawde gorąco polecam.... palce lizać:) Cytuj
adrijah Opublikowano 3 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 cieszę się, że Wam przypadły do gustu :) Cytuj
adrijah Opublikowano 5 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Zapomniałam o jednym zdjęciu :razz: z kotletem ziemniaczanym, a nawet dwoma :) Cytuj
Karolajka1986 Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 szczerze mowiac to nie jadlam nigdy kotleta ziemniaczanego... Mozesz napisac jak sie go robi?! bede wdzieczna.... Pozdrawiam Cytuj
adrijah Opublikowano 6 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 karolajka w moim poprzednim poście kotlet ziemniaczany jest podkreślony - to jest link. jak na niego klikniesz, włączy Ci się wątek z kilkoma przepisami na kotlety ziemniaczane :) Cytuj
Karolajka1986 Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 dzieki wielkie :* Cytuj
mart Opublikowano 10 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2008 Kompletnie nie podeszły mi te pomidory ale to rzecz gustu.O gustach się nie dyskutuje! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi