adrijah Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 To było moje pierwsze zetknięcie z indykiem. Gdyby nie mój Tata, który indyka nie znosi (zupełnie nie rozumiem dlaczego), nigdy więcej nie tknęłabym kurczaka. To jest przepyszne! BITKI INDYCZE składniki: - 1/2 piersi indycze - sól i pieprz - oliwa - 2 małe czerwone cebule - 2 1/2 szklanki bulionu z kostki - czerwona papryka - żółta papryka - zioła prowansalskie - minikostka Knorr - czosnek - curry - sos sojowy - 4 łyżki mąki - 3 łyżki śmietany - makaron Mięso z indyka pokroić w plastry. Każdy plasterek przeciąć jeszcze na pół. Następnie rozbić cieniutko tłuczkiem. Posypać solą i pieprzem. Usmażyć na rumiano na oliwie z obu stron. Przełożyć indyka do rondla, a na pozostałej oliwie usmażyć piórka cebuli. Dodać do indyka. Zalać bulionem i dusić do miękkości. Dodać pokrojoną w paski paprykę, doprawić ziołami prowansalskimi, sosem sojowym, czosnkiem i curry. Zagęścić mąką i śmietaną. Podawać z ugotowanym makaronem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.