adrijah Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 szybkie, proste i smaczne RISOTTO MACEDOŃSKIE składniki: - 125g ryżu (1 torebka) - 1 szklanka bulionu z kostki - 1 puszka Mieszanki macedońskiej Bonduelle - masło - 1 cebula - pieprz Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Masło rozpuścić na patelni i wrzucić cebulę. Gdy zacznie się szklić, dosypać surowy ryż i smażyć aż też się zeszkli - ok 3 minuty. Wlać na patelnię część bulionu. Wymieszać, przykryć i dusić na niedużym ogniu. Co kilka minut sprawdzić czy bulion się wchłonął - jeśli tak, dolewamy go. Po kilku minutach dorzucić odcedzoną mieszankę macedońską. Doprawić pieprzem i zostawić na ogniu jeszcze jakieś 5 minut. [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.