adrijah Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zrobiłam własną Zupkę Chińską - a co, w końcu studentka :?: Z tym, że zrobiłam ją z okazji odwiedzin rodzinki - przyjechał Tata i Brat-zupkożerca, więc nieco udomowiłam typową zupkę z proszku. Zależało mi głównie na tym makaronie - uwielbiam go. ZUPKA CHIŃSKA składniki: - 3 łagodne zupki Vifon Kurczak Złoty - 2 piersi z kurczaka - Felco warzywa na patelnię "Azja" - 2 kostki rosołowe (kura + indyk z warzywami) - 1 łyżka sosu sojowego - olej - sól i pieprz Kurczaka umyć, pokroić w kostkę. Posolić, popieprzyć i usmażyć na oleju. Zdjąć kurczaka z patelni, wrzucić na jego miejsce mrożonkę. Ewentualnie przedtem trochę posiekać warzywa. Warzywa podusić, w tym czasie rozpuścić kostki rosołowe w 1,5l wrzątku w garnku. Miękkie warzywa wrzucić razem z kurczakiem do bulionu. Doprawić przyprawami z torebki (z zupek) i sosem sojowym i zmniejszyć ogień. Kilka minut przed podaniem wrzucić makaron z zupek, jak już będzie miękki, dokładnie wymieszać i nakładać. Cytuj
Christina Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Świetnie urozmaiciłaś zwykłe torebkowe zupki :?: Myślę, że skorzystam z Twojego przepisu, bo moja rodzinka, na szczęście, nie unika zup i pewnie zjedzą ze smakiem. Cytuj
adrijah Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 w takim razie czekam na relacje :?: Cytuj
zapach_slonca84 Opublikowano 7 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 ja robię taka zupke na podobnym patencie. wolowine przyprawiona na ostro wkrajam do nudle "gulasznikoff", zageszczam i niebo w gebie....jesli lubisz ostra jazde to jak najbardziej. ps. adrijah - jutro poroboje Twojego przezpisu:) Cytuj
zapach_slonca84 Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 POLECAM ! dzis mialem chinska wlasnej roboty na obiad. super Cytuj
adrijah Opublikowano 9 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 bardzo sie ciesze, że smakowało :) nigdy nie jadłam gulasznikoffa, ale chyba spróbuję :> Cytuj
zapach_slonca84 Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Polecam nudle gulasznikof jeśli lubisz na ostro:) Mam kilka innych patentów na urozmaicanie zupek nudlowych, ale to już nie w tym poscie. Cytuj
Gość pasibrzuch Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2008 ja tam lubie jedzenie typu zupka chinska, w pracy do kanapek najlepszy ser w ziolach nudli, a poza tym uwielbiam zupy warzywne i rybne Cytuj
marika20 Opublikowano 13 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2009 mmm ta zupka wygląda całkiem apetycznie ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.