adrijah Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 KURZE UDKA Z PATELNI składniki: - 2 kurze udka - 400g małych ziemniaków - 10 małych cebulek - 15 czarnych oliwek (bez pestek) - szklanka jasnego piwa - sól, pieprz - olej Udka umyć i osączyć, przekroić na 2 części. Posolić. Zalać piwem i odstawić do lodówki na godzinę. Ziemniaki obrać i umyć. Zalać osolonym wrzątkiem i ugotować (powinny być lekko twardawe), odcedzić. Cebulki obrać i zalać wrzątkiem, odcedzić. Oliwki osączyć z zalewy. Olej rozgrzać na grubej patelni. Zrumienić na nim mięso z każdej strony. Zmniejszyć ogień, przykryć patelnię i dalej smażyć. Po 15 minutach dodać ziemniaki, cebulki oraz oliwki. Posolić, posypać pieprzem i dalej smażyć, skrapiając od czasu do czasu potrawę piwem. źródło: Claudia Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.