adrijah Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Pierwsze, jakie zrobiłam. Pięknie wyrosły, zapach jabłek z cynamonem unosił się w całym domu i momentalnie zniknęły. Smakują nawet tym, którzy nie przepadają za jabłkami i cynamonem. MUFFINKI JABŁKOWO-CYNAMONOWE składniki: - 1 jajko - 1/2 kubka cukru - 1 kubek mleka - 1/2 łyżeczki soli - 1/2 łyżeczki cynamonu - 1 łyzeczka proszku do pieczenia - 2 kubki mąki - 4 łyżki masła (roztopić i ostudzić) - 2-3 jabłka pokrojone w małą kostkę Kruszonka: - 1 łyżka masła - 2 łyżki cukru - 2 łyżki mąki - 1/2 łyżeczki cynamonu Jajko ubijamy z cukrem na puszysta białą masę. Kolejno dodajemy resztę składników. Ciasto nakładamy do blachy z dołeczkami (taka specjalna na muffinki) wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierowymi foremkami. Ciasto należy nalożyć do 3/4 wysokości blachy. Składniki na kruszonkę rozcieramy w dłoniach, tak aby powstały małe grudki. Ciasto w blaszce obficie posypujemy kruszonka. Pieczemy 25 min w temp 200 stopni. Cytuj
Rysiaa Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 dzieki za przepis pieklam na niedziele sa wspaniale a smak mniam dzisiaj pieke nastepne. Cytuj
adrijah Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 bardzo się cieszę, że Ci zasmakowały :?: Cytuj
Annar Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 Uwielbiam mufinki. Tu gdzie mieszkam mufiny to chyba najbardziej popularny deser. Wlasnie szukalam nowego przepisu. W piatek obchodzone jest halloween i zawyczaj wypieka sie mufiny ozdabiajac je masą cukrową i lukrem. Napewno wyprobuje ten przepis. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.