adrijah Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Spokojnie, majonezu ani trochę nie czuć CZEKOLADOWA FANTAZJA składniki: - 200ml majonezu - 1 i 1/3 szklanki mąki - 1 szklanka cukru - 1/2 szklanki mleka - 4 łyżki kakao - 1 łyżeczka cynamonu - 1 i 1/2 łyżeczki sody - bita śmietana + nutella (1:1) - mielone orzechy laskowe - 2 jajka Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy żółtka i cukier, a następnie: mąkę, mleko, majonez, kakao i cynamon, delikatnie wszystko mieszając. Na końcu dodajemy sodę. Wlewamy ciasto odo wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy. Pieczemy w temperaturze 180°C przez 50 minut. Przestudzone ciasto kroimy na pół i smarujemy nutellą wymieszaną z bitą śmietaną. Całość posypujemy zmielonymi orzechami. źrodło: wysokie obcasy, reklama majonezu Hellmann's Cytuj
adrijah Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 ups, zapomniałam zapisać ilość jajek.. już dopisałam, 2 dzięki za zwrócenie uwagi Cytuj
margheritac Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 nie ma za co. :?: dzieki za uzupelnienie przepisu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.