Bahus Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Wołowina po francusku 75 dag wołowiny, 40 dag marchewki, 25 dag cebuli, 25 dag pieczarek, 15 dag przerośniętego wędzonego boczku, 6 łyżek oleju, 250 ml czerwonego wytrawnego wina, 250 ml rosołu (może być z kostki), 2 listki laurowe, 1/2 łyżeczki suszonego tymianku, cukier, sól i pieprz. Mięso i boczek pokroić w paski. Marchew pokroić w krążki, cebulę w cząstki, pieczarki na ćwiartki. Boczek podsmażyć na oleju, wyjąć. W tym samym tłuszczu podsmażyć warzywa, a na końcu mięso. Dodać sól pieprz i cukier, listki laurowe i tymianek. Wlać połowę wina i rosołu. Dusić pod przykryciem, od czasu do czasu podlewając resztą czerwonego wina i rosołu. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.