adrijah Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Wypatrzyłam je w kuchnia.tv u Słodkiego Drania. Nie miałam jeszcze wtedy miksera, dlatego spodobał mi się ten przepis i spróbowałam :?: RACUCHY Z JABŁKIEM I RICOTTĄ składniki: - ¾ szklanki mąki - 2 duże kwaśne jabłka - ¾ opakowania sera ricotta - 1 łyżka miodu - 1 łyżka miazgi migdałowej - 4 jajka - szczypta gałki muszkatołowej - szczypta cynamonu - 1/2 łyżeczki soli - tłuszcz do smażenia - cukier puder Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do racuchów najlepsze będą twarde, mięsiste i kwaśne jabłka. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka wymieszać z jabłkami, serem, miodem, mąką i migdałami, posolić i przyprawić do smaku cynamonem i gałką muszkatołową (najlepiej świeżo startą). Dodać pianę z białek. Robimy to powoli, starając się żeby nie “oklapła” przy mieszaniu składników. Racuchy smażyć na oleju. Osączyć z tłuszczu na papierowych ręcznikach i posypać cukrem pudrem. Cytuj
dragongirl Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2010 Racuchy wyszły mi pierwsza klasa! Dzięki za przepis 🙂 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.