adrijah Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 ZAPIEKANKA MOZARELLA składniki: - kiełbasa - makaron (u mnie 'świderki') - 1 papryka (u mnie czerwona) - 1 czerwona cebula - mozarella - 3 pomidory - oliwa z oliwek - vegeta, pieprz - bazylia, majeranek, czosnek granulowany - minikostka Knorr smażona cebula Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Kiełbasę, pomidory i mozarellę pokroić w plasterki. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, po czym wymieszać z makaronem, pieprzem, vegetą i minikostką Knorra. Rozłożyć plasterki kiełbasy na dnie żaroodpornego naczynia. Wsypać połowę mieszanki makaronowo-paprykowo-cebulowej. Rozłożyć plasterki pomidora i mozarelli. Posypać bazylią, pieprzem i granulowanym czosnkiem. Skropić oliwą z oliwek. I Jeszcze raz od kiełbasy do oliwy. Włożyć na 0,5h do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.