adrijah Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 DANIO PLACKI (mojej Mamy) składniki - 6 łyżek mąki - 2 jajka - 1 łyżka cukru waniliowego - 2 opakowania serka homogenizowanego Danio - 2 szczypty proszku do pieczenia - olej Wszystko dokładnie wymieszać, masa musi być jednolita i lekko gęstawa. Smażyć na oleju z obu stron. Ewentualnie na talerzu posypać cukrem pudrem. (ja nie potrzebuję, dla mnie są wystarczająco słodkie same) KAKAOWE PLACKI składniki: (na ok. 6 placków) - 3 łyżki mąki - jajko - 1 łyżka cukru waniliowego - 1 op. homogenizowanego serka waniliowego - szczypta proszku do pieczenia - 2 łyżki kakao - 2 łyżki pokruszonych płatków migdałów - olej do smażenia Wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na oleju z obu stron. Podawać posypane cukrem pudrem. (te już nie są takie słodkie, przydaje im się słodka posypka) niestety zdjęcie posiadam tylko kakaowych, bo te pierwsze znikają w takim tempie, że jeszcze nigdy nie zdążylam ich uwiecznić :?: Cytuj
Christina Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Uwielbiam placki z serkiem, ale podobnego przepisu jeszcze nie znałam. Dzięki - wypróbuję na pewno :?: Cytuj
adrijah Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 a jaki znałaś? :> może i ja bym spróbowała czegoś innego :?: Cytuj
Christina Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 To przepis na placki z twarogiem - ale to taki przepis z głowy... jak znajdę jakiś podobny, to podam, bo nie zapisywałam swojego... Cytuj
Christina Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Bardzo proszę, oto przepis na Placki z twarogu Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi