adrijah Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 To był mój pierwszy własnoręcznie zrobiony obiad (od razu na 3 dni :?:) Przepis wyciągnęłam od ówczesnej koleżanki z ławki. W oryginale była papryka marynowana i fix grzybowy. ZAPIEKANKA MAKARONOWA składniki: -0,5kg makaronu (świderki) -1 marchewka -1 puszka kukurydzy konserwowej -1 czerwona papryka -1 zielona papryka -0,5kg kiełbasy -20dkg źółtego sera -fix Knorr do potraw chińskich -2-3 cebule Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Kukurydzę także odcedzić. Marchewkę, paprykę i kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju. Wszystko wymieszać z ugotowanym makaronem, ewentualnie doprawić do smaku jakimiś przyprawami. Zrobić sos z fixu według przepisu na opakowaniu. Makaron z dodatkami przekadać na zmianę sosem i żółtym serem. Piec w naczyniu żaroodpornym ok. 30 minut. Podawać polane ketchupem lub innym sosem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.