Karolajka1986 Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 To jest potrawa, której nauczyła mnie ostatnio moja babcia... Jej kuchnia jest przecudna... Łatwy przepis na smaczne ziemniaczki:) Składniki: ziemniaki mąka pszenna sól Ziemniaki gotuje się w osolonej wodzie. Kiedy są już na wpół miękkie dodajemy mąki. Gotujemy z tą mąką dopóki ziemniaki są zupełnie miekkie. Następnie odcedzamy wodę i tłuczemy ziemniaki. Na koniec już na tależu polewamy stopioną słoniną lub podsmarzanym boczkiem (jak kto woli, oby było trochę tłuszczu bo może tak to byc za suche). Mnie to strasznie smakuje... A szczególnie później odsmarzane na patelce:) Smacznego:) Cytuj
Basia K Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2008 Przepis na prażoki podawała już na Forum Katarzyna. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi