adrijah Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2008 Dzisiaj przypadkiem mi się o niej przypomniało i zaczęłam szperać - gdzie ja to widziałam? Oczywiście - w programie i książce Nigelli :?: MOZARELLA IN CAROZZA składniki: - 4 kromki białego chleba tostowego - 2 plasterki mozarelli - jajko - sól i pierpz - mąka - mleko - łyżka masła do smażenia Odkroić skórki z chleba. Między 2 kromki włożyć plasterek mozarelli. Brzegi posmarować odrobiną masła i zlepić ze sobą kromki. Jajko roztrzepać ze szczyptą soli i pieprzu. Kromki maczać z obu stron najpierw w mleku, potem w jajku, obtoczyć w mące i smażyć z obu stron na maśle do zrumienienia. Nadmiar tłuszczu odsączyć na papierowym ręczniczku. Cytuj
grumko Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 Bardzo dobre tosty! Przy okazji pozdrówka dla Adrijah :) Cytuj
adrijah Opublikowano 6 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 Waszej wersji z aromatycznym pieczywem nic nie przebije :) również pozdrawiam :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.