k@sia Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2008 Składniki: 3 pory 5 ziemniaków mała cukinia ze skórką mała cebula marchewka pietruszka mały seler kawałek cienkiej kiełbaski 3 łyżki ryżu 1/2 szkl. słodkiej śmietany vegeta liść laurowy ziele angielskie majeranek Zagotować wodę na zupę, dodać vegetę, ziele angielskie i liść laurowy. Cukinię przekroić wzdłuż, wydrążyć miąższ i pokroić w paseczki, pory i cebulę pokroić w półplasterki, marchew, pietruszkę i selera zatrzeć na tarce o dużych oczkach, ziemniaki pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa dodać do gotującej się wody. Równocześnie dodać ryż. Gotować na małym ogniu 20 min. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną w kostkę kiełbaskę, majeranek i śmietanę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego :?: Cytuj
k@sia Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Polecam tę zupkę, jest bardzo smaczna. Dziś dodałam do niej patisona, była pycha :grin: P.S. Fotka niespecjalna, ale co nieco widać :grin: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.