AniaL. Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 witajcie, bardzo sie ciesze ze sa takie miejsca gdzie mozna zapytac ludzi o doswiadczeniu wiekszym niz moje i dowiedziec sie czemu to i tamto nie wyszlo :?: Robilam w weekend kawe mrozona ale wszystko mi wyszlo nie tak. W kawiarni lody zostaja na spodzie filizanki a bita smietana nie wpada do srodka. Natomiast u mnie lody wyplynely na wierzch a bita smietana od razu zanurzyla sie w kawie... Dodam ze robilam kawe mokka wedlug przepisu ktory znalazlam gdzies w internecie. Lody zalalam goraca kawa a na wierzchu miala byc bita smietana. Widzialam ze jest to mozliwe ale musialam zrobic cos nie tak i nie wiem co by to zmienic. Prosze o rade. z gory bardzo dziekuje. pozdrawiam. ania Cytuj
mcwill Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Mam swietny sposób. 1. Zrob kawe rozpuszczalną 2. Do "szejkera" wrzuc 4-5 kostek lodu 3. Wlej kawe + smietanka 4. 1min szejkowania 5. do wysokiej szklanki wrzuc 1 kulke lodów, zalej kawą i na wierzch smietana ubita Można sypnąc posypką mi sie zawsze udaje. Pzdr. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.