Christina Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Do zwykłego ciasta plackowego (2 jajka ubić z sola i cukrem zwykłym i waniliowym + mąka + mleko – można doprawić cynamonem. Ciasto powinno być jak gęsta śmietana) dodać roztarty widelcem twaróg i usmażyć. - To by było tyle :?: Placki są pulchne i miękkie. Czasami dodaję np. trochę jabłek albo rodzynki, albo wiórki kokosowe. Znalazłam ten przepis w internecie, ale sama robię prawie identyczne - czasem, zamiast mleka daję kwaśną śmietanę lub jogurt owocowy - wychodzi dość ciekawy i oryginalny smak. Smacznego :razz: Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.