k@sia Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Składniki: fasolka szparagowa marchewka cebula jaja bułka tarta vegeta majeranek pieprz Fasolkę umyć, obciąć końce, gotować w osolonej wodzie ok. 15 min. Obraną marchewkę obgotować aby trochę zmiękła, cebulę posiekać i podsamżyć. Fasolkę i marchewkę zemleć w maszynce do mięsa, dodać cebulę, jaja, bułkę tartą i przyprawy, wszystko dokładnie wymieszać. Formować kotleciki, smażyć na oleju na złoty kolor. Smacznego :?: Cytuj
Kaliope Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Czy jajka dodać surowe czy ugotowane na twardo i pokrojone w kostkę? Czy te kotleciki jeszcze panierować? Byłabym też wdzięczna za wskazówki ilościowe :?: Cytuj
k@sia Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Jaja oczywiście surowe, a co do proporcji to tak na wyczucie :?: Fasolka jest głównym składnikiem, marchewka jako kolorystyczny dodatek, a cebulka i reszta składników trochę tak jak w kotletach mielonych, tak żeby była odpowiednia konsystencja i smak ;) Kotlecików nie trzeba panierować, ale jeśli ktoś ma ochotę to nic nie stoi na przeszkodzie :razz: Cytuj
Kaliope Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Kasiu dzięki za odpowiedź :razz: Pewnie wypróbuję Twoje kotleciki, bo lubię takie warzywne nowości :?: Pozdrawiam. Cytuj
kanapka Opublikowano 11 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2008 Fajny przepis. Takiego jeszcze nie próbowałam. Ja moje kotlety warzywne robię ze startej cukinii. Są pyszne. Ale twój przepis oczywiście też wypróbuję :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi