Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

- 1 kg arbuza - 75 dkg cukru - wanilia Obranego arbuza pokroić w dużą kostkę. Ułożyć w płaskim rondlu lub na głębokiej patelni, posypać cukrem i odstawić. Po 3 godzinach rozpocząć smażenie na małym ogniu. W połowie smażenia dodać pokruszoną laskę wanilii. Gdy arbuz stanie się przeźroczysty przełożyć do słoików, zakręcić.

  • 5 tygodni później...
Opublikowano

witam pierwszy raz widzę i słyszę o konfiturach z arbuza.....musi byc pyszna...uwielbia m arbuza :) :) :) :D :) :grin: :grin: :grin: :grin: szkoda ze nie widzialam przepisu wcześniej....jak arbuz był tani :grin:

  • 2 lata później...
Opublikowano

Robiłam kiedyś dżemik arbuzowy jak już arbuz nam się przejadł ale tak na szybko,z żelfiksem.Dobry był ale z cukrem pewnie dłużej postoi.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.