BeaGa Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2008 - 1 kg arbuza - 75 dkg cukru - wanilia Obranego arbuza pokroić w dużą kostkę. Ułożyć w płaskim rondlu lub na głębokiej patelni, posypać cukrem i odstawić. Po 3 godzinach rozpocząć smażenie na małym ogniu. W połowie smażenia dodać pokruszoną laskę wanilii. Gdy arbuz stanie się przeźroczysty przełożyć do słoików, zakręcić. Cytuj
Gość Madziarka Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2008 witam pierwszy raz widzę i słyszę o konfiturach z arbuza.....musi byc pyszna...uwielbia m arbuza :) :) :) :D :) :grin: :grin: :grin: :grin: szkoda ze nie widzialam przepisu wcześniej....jak arbuz był tani :grin: Cytuj
basga Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2011 Robiłam kiedyś dżemik arbuzowy jak już arbuz nam się przejadł ale tak na szybko,z żelfiksem.Dobry był ale z cukrem pewnie dłużej postoi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.