Basia K Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2008 4kg ogórków 6 cebul 3 szkl cukru 2 szkl octu 1 torebka przyprawy "CURRY" 2 łyżki soli Umyte ogórki pokroić na cienkie plasterki. Cebule tak samo pokroić. Wymieszać to z octem,cukrem i curry. Odstawic na 3 godziny! Potem jeszcze raz przemieszać łyżką i kłaść do słoiczków. Gotować 15-20 minut Cytuj
Gość karolcia Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 robiłam je ostatnia tylko ja jeszcze dodawałam do tego łyżkę pieprzu mielonego Są przepyszne. :grin: Cytuj
campari Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 robilam w zeszlym roku, zrobilam i w tym. pyszne Cytuj
Stokrotka Opublikowano 7 Września 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2009 Ja również robię te ogóreczki, ale nieco inaczej: 1l wody 1 szkl octu 2 szkl cukru 3 łyżeczki soli Składniki zalewy zagotować. Dodać 3 łyżeczki curry i wymieszać. Do słoików włożyć: kawałek korzenia selera, 1 ząbek czosnku i 1 plasterek cebuli. Nakładać ogórki i zalewać. Pasteryzować 10-15 minut Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.