BeaGa Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 - 1 kg grzybów (obgotować w osolonej wodzie 3 min. i odcedzić), - 1/2 kg marchwi (zetrzeć na grubej tarce), - 1/2 kg cebuli (pokroić w krążki), - 1/2 l oleju, - sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, przecier pomidorowy W oleju dusić kilka minut cebulę z marchwią. Gdy zmięknie dodać obgotowane grzyby i przyprawy wraz z przecierem pomidorowym. Doprawić do smaku wg uznania. Przełożyć do słoików, pasteryzować. Cytuj
Gość karolcia Opublikowano 29 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2008 O takim przepisie jescze nie słyszłam muszę go koniecznie wypróbować :grin: Cytuj
atea Opublikowano 18 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2008 witam,robiłam tą sałatkę z opieniek,i dodawałam 2 ogórki kiszone pokrojone w kostkę,naprawdę pycha,smacznego życze Cytuj
iwonia Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 ja zrobiłam sałatkę zeszłej jesieni z 7kg.grzybów.Już w lutym nie było ani jednego słoika w piwnicy.Naprawdę pyszna sałatka.Polecam Cytuj
dana2005 Opublikowano 6 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2010 ja zrobiłam sałatkę zeszłej jesieni z 7kg.grzybów.Już w lutym nie było ani jednego słoika w piwnicy.Naprawdę pyszna sałatka.Polecam Ja też robię sałatkę z grzybów, ale troszkę inaczej - też jest pyszna. Podaję swój przepis Grzyby w sosie pomidorowym Durszlak grzybów ugotowanych, 4 duże cebule, 2 papryki, ? szklanki oleju, ? szklanki octu, ? szklanki wody, ? szklanki cukru, 1 koncentrat pomidorowy(większy) Grzyby wymieszać z zeszkloną cebulą i papryką, dusić parę minut, dodać liść laurowy, pieprz, angielskie ziele, posolić do smaku. Pasteryzować 30 min. Cytuj
Ulka Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 Ja też robiłam obie te sałatki i polecam bo są bardzo pyszne. Cytuj
Dorota Opublikowano 7 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2010 Witam, ja robiłam tą pierwszą sałatkę z grzybami. Szybko się ją robiło, a teraz bardzo apetycznie wygląda ;) Zapasteryzowałam ją i wyniosłam do piwnicy... a degustacja za kilka dni :wink: Polecam i życzę smacznego :) Cytuj
syriusz23 Opublikowano 12 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2011 Wygląda fantastycznie, uwielbiam grzyby! Faktycznie wygląda na warte zachodu, muszę wybrać się na ponowne zbiory i chętnie sprawdzę przepis ;) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi