adrijah Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 CZEKOLADOWE CIASTO W 5 MINUT składniki: - 4 łyżki mąki - 4 łyżki cukru - 2 łyżki niesłodzonego kakao - jajko - 3 łyżki mleka - 3 łyżki oliwy + kubek Wymieszać w kubku sypkie składniki. Wmieszać jajko. Dodać mleko i oliwę, dokładnie wymieszać. Wstawić do mikrofalówki na 3 minuty przy najwyższej mocy. Poczekać aż przestanie rosnąć i usadowi się w kubku. Przełożyć zawartość kubka na talerzyk. źródło: https://www.dizzy-dee.com/recipe/chocolate-cake-in-5-minutes Cytuj
niuniaczek Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Adrijah, czy próbowałaś z bakaliami do środka? Bo dla mnie aż się prosi dodać orzechów, rodzynek... Czy do mikrofalówki mozna włożyć ze 4 kubki na raz - byłoby szybko i oszczędnie gdyby tak sę dało. Tak czy siak wypróbuję jak najdzie kogoś w domu ochota na słodkie. pozdrawiam Cytuj
adrijah Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 jeszcze nie próbowałam, dzisiaj było pierwsze (ale nie ostatnie :)) podejście do tego ciasta :razz: więc trzymałam się narazie przepisu :?: jeżeli się zmieszczą to czemu nie? ;) ale po co rozdzielac na kubki? mozna uzyc wiekszego naczynia, a nawet formy do ciasta Cytuj
niuniaczek Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 racja - przetestuję, Cytuj
Basia K Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Ja juz podawałam ten przepis na Forum,ale Ty jesteś lepsza-masz zdjęcia. Cytuj
adrijah Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2008 oo przepraszam :?: a da się jakoś podczepić mój wątek pod Twój? bez sensu żeby były dwa takie same Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi