88kasia88 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Mam poważny problem. Kupiłam ostatnio tortownicę z wkładem (same boki bez dna) w kształcie serca. Chcę upiec biszkopt w kształcie serca i czy jak nasmaruje te boki tej formy w kształcie serca i włożę do tortownicy (żeby było dno) to mi się upiecze?? czy wypłynie z poza tej foremki, a raczej jej ścianek???!!! Proszę odpiszcie szybko!!!! Cytuj
basga Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Ja nie ryzykowałabym,szkoda żeby zalać piekarnik i zmarnować ciasto.Jak np.tortownica z dnem jest ciut wygięta przez użytkowanie to galaretka wycieka.Ja wolałabym upiec biszkopt i tym sercem potem wykroić kształt ale to tylko moja opinia bo nigdy nie piekłam w takiej formie. Cytuj
aida Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2008 A jesteś pewna, że ta forma jest do pieczenia mnie się zdaje że tylko do zalewania i dekorowania. Myślę podobnie jak basqa wyciąć z większego biszkoptu a obręcz wykorzystać do dekoracji. Miałam formę serce ale dno też było. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.