Bahus Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Solanka rosyjska 20 dag wieprzowiny, 10 dag gotowanej szynki, 3 parówki, 1 nerka wieprzowa, 2 cebule, 3 kiszone ogórki, 10 dag marynowanych kaparów, 5 zielonych marynowanych oliwek, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1 łyżka masła, 100 ml śmietany, 1/2 cytryny, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka posiekanego koperku, 2 l wywaru z warzyw (może być z kostki) Mięso ugotować w wywarze, wyjąć i pokroić w paseczki. Osobno w osolonej wodzie ugotować oczyszczoną nerkę i pokroić również w paseczki. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na tłuszczu i dodać przecier pomidorowy. Ogórki obrać, i pokroić w półplasterki. Oliwki wydrylować. Parówki pokroić w plasterki a następnie w słupki. W garnku zagotować wywa. Wrzucić wszystkie składniki. (bez oliwek i zieleniny) Gotować 5 min. Dodać przyprawy i oliwki i gotować jeszcze 5 min. Podprawić śmietaną, dodać posiekaną natkę i koperek oraz obraną ze skórki i pokrojoną w półplasterki cytrynę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.