k@sia Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2008 Składniki: 2 szklanki mąki pół kostki margaryny szklanka cukru 4 duże jaja czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 kg węgierek Margarynę rozpuścić, dodać cukier, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wbić jaja. Wszystko dokładnie wymieszać. Wylać ciasto do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy o średnicy 22-24 cm. Na wierzchu równomiernie rozłożyć wydrylowane śliwki. Piec, aż ciasto się zrumieni. Smacznego :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.