teresap Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2008 Nie jest to tort ale warte spróbowania Do roboty 4 jajka 3/4 szk. cukru MIX i dodać 400g. Śmietany 18% (gęsta) 5 łyżek oleju 3 szkl mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia (2 łyżeczki (dobre) 1/2 szkl. mąki ziemniaczanej No i na blachę , na to owoce – ja ostatnio robiłam z śliwkami, śliwki posypałam cukrem waniliowym i mąką ( trochę) , podobno nie ma dziur między owocem a ciastem . PIECZEMY 40-45 min lub do zarumienienia Zdjęcie zrobiłam , ale nie potrafię dodać , coś z aparatem jak opanuje obiecuje dodać POZDRAWIAM I ŻYCZĘ SMACZNEGO :) JUŻ MOGĘ Cytuj
BeaGa Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Mam pytanie, na jakiej dużej blaszce piekłaś ciasto? Wygląda bardzo apetycznie :) Cytuj
teresap Opublikowano 5 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Września 2008 Blaszka standardowa 25-40 lub 27-40 Nie napisałam że śliwki posypałam cukrem waniliowym i mąką ( trochę) , podobno nie ma dziur między owocem a ciastem . POZDRAWIAM I ZACHĘCAM DO WYPRÓBOWANIA PRZEPISU Czekam na opinie Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi