Bahus Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Boeuf Strogonow 50 dag polędwicy wołowej, 25 dag pieczarek, 1 cebula, 3 łyżki oleju, 130 ml śmietany, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżka mąki, natka pietruszki, sól i pieprz. Mięso pokroić w paski, oprószyć mąką. Cebulę obrać, pokroić w talarki. Podsmażyć na oleju na złoty kolor, następnie usmażyc mięso, a na końcu pieczarki. (każdy składnik osobno). Składniki przełożyc do rondla, dodać pieprz, paprykę, koncentrat pomidorowy i śmietanę. Zagotować. Posypać natką. Podawać z kluseczkami półfrancuskimi lub pieczywem. Cytuj
pawdor Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 witaj do tych składników dodaję jeszcze ogórka kiszonego i jest rewelacyjne, polecam spróbować Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.