k@sia Opublikowano 26 Października 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Października 2009 Niesamowicie się cieszę, że tak Wam to ciasto smakuje ;) Kaliope super pomysł, żeby je upiec w formie do babki, świetnie wygląda ;) Cytuj
Tulsa Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 Ja właśnie przed chwilą wstawiłam ciasto do piekarnika.Pomyślałam,że dobrze byłoby zrobić próbę generalną przed Bożym Narodzeniem (kiedy to zamierzałam zrobić je po raz pierwszy) i postanowiłam upiec je na jutrzejsze Halloween. :) Mam nadzieję,że ciasto mi się uda,tylko muszę pilnować piekarnika,żeby ciasto ucalało. ;) :) Piekę je w tortownicy.Dałam 1,5 łyżeczki cynamonu i 2/3 słoika dżemu truskawkowego. Kurczę,dopiero co zaczęło się piec,a już roznoszą się z kuchni smakowite zapachy,więc chyba było warto. ;) Jutro dam znać,jak wyszło i dorzucę kilka zdjęć. ;) P.S. Ciasto już się upiekło. ;) Zostawiłam je tylko jeszcze na kilka minut w wyłączonym nagrzanym piekarniku. Cytuj
dziola Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 Witam, Ciacho zrobiłam według przepisu w formie babki, z dżemem porzeczkowym domowej roboty. Całość oblałam polewą czekoladową i posypałam płatkami migdałów ;) Zapach przy pieczeniu cudny, cynamon połączony z aromatem porzeczek, coś wspaniałego. Babka pięknie wyrosła, puszysta, pyszna. Przepis naprawdę godny polecenia ;) Cytuj
Tulsa Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Ciasto wyszło bardzo smaczne.Na pewno przed Bożym Narodzeniem zrobię je jeszcze kilka razy. :grin: Cytuj
Kaliope Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Upiekłam po raz drugi to ciasto w formie babkowej i... chyba jest jeszcze lepsze niż za pierwszym razem ;) Z dżemem truskawkowym własnej roboty.. pulchniutkie i wilgotne. Dodatkowo dosypałam trochę słodkiego kakao w proszku. Polecam wszystkim! Cytuj
apsik Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zachęcona pięknymi zdjęciami-szczególnie Kingusiu Twoją piękną babką-postanowiłam zrobić przyjemność mojej rodzince. Ciasto jest tanie ,szybkie a jednocześnie smaczne-zrobiłam w keksówce -dzięki autorce za przepis. Cytuj
Kaliope Opublikowano 20 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 Droga Elu, dzięki za miłe słowa ;) Twoje ciasto również pięknie wygląda!!! Pozdrawiam cieplutko :D Cytuj
k@sia Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2010 A ja Wam wszystkim dziękuję, że pieczecie i bardzo się cieszę, że Wam smakuje ;) [ZDJĘCIE NIEDOSTĘPNE] Cytuj
WIESIA74 Opublikowano 24 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 :D Kasiu a na ile stopni pieczesz to ciasto bo niepodałaś?? Cytuj
k@sia Opublikowano 24 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2010 WIESIA74 kochana nie wiem, bo piekę albo w prodiżu albo w piecyku elektrycznym, ale te moje sprzęty takich zaawansowanych opcji jak ustawianie temperatury pieczenia to niestety nie posiadają, po prostu wkładam wtyczkę do gniazdka i się piecze :D Ale dziewczyny, które pieką to ciacho na pewno coś Ci doradzą :) Cytuj
rubi11 Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 ciasto właśnie się u mnie piecze :D już nie mogę się doczekać!!! Super pachnie, mam nadzieję że ładnie wyrośnie. Dałam dżem malinowy, 2 łyżeczki cynamonu i jeszcze dodałam pół łyżeczki proszku do pieczenia bo przestraszyłam się że nie wyrośnie na 1 łyżeczce sody :? (do ciasta marchewkowego daję np. 2 łyżeczki sody i 2 proszku). No i piekę w temp. 180 stopni na termoobiegu (wszystkie ciasta tak piekę). Cytuj
asienka19873 Opublikowano 7 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2010 witam,mam podobny przepis,z tym ze sa inne proporcje i nie mam w nim cynamonu tylko kakao. Ale ten tez jest zachecajacy :? szczegolnie ten pieknie pachnacy cynamon ktory bardzo lubie w ciastach :D przy najblizszej okazji wyprobuje i podziele sie opinia,pozdrawiam Cytuj
Kaliope Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2011 Kasiu przypominam Twój przepis, bo ciasto jest pyszne, szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne. Cynamon zawsze kojarzył mi się z jesienią, a ponieważ za oknem już całkiem jesiennie, dlatego upiekłam to ciasto. Pyszne, polecam 🙂 Cytuj
kapibara Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 Ciasto pyszne - zniknęło w jeden dzień. Niestety nie miałam dżemu, więc na wierzch położyłam jabłuszko... Rewelacja:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi