k@sia Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 Składniki: ½ kg mąki 5 dag drożdży 20 dag masła ½ szkl. śmietany olejek zapachowy dowolny dżem cukier puder Drożdże rozrobić z cukrem, posypać łyżką mąki i pozostawić do wyrośnięcia. Masło z mąką posiekać, dodać drożdże i śmietanę. Połączyć wszystkie składniki, włożyć ciasto do lodówki na 4h. Po wyjęciu pozostawić na ½ h w temp. pokojowej. Następnie rozwałkować na placki. Małym talerzykiem wyciąć koła, pokroić na ćwiartki, posmarować dżemem i zwijać rogaliki. Po upieczeniu posypywać cukrem pudrem. Smacznego :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.