Basia K Opublikowano 9 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 Dostałam przepis od koleżanki z pracy.Robi ją już kilka lat i bardzo zachwalała. Dziś ją robiłam,jeszcze "leżakuje" 4 kg ogórków 0,5 kg cebuli 0,5 kg marchwi 0,5 kg zielonej papryki 1 szklanka cukru 1 szklanka octu 1 szklanka oleju natka pietruszki 3 łyzki soli pieprz czarny Wszystkie warzywa kroimy w paski,pietruszkę siekamy. Ogórki i cebulę posolic,odstawic na pół godziny.Po tym czasie odlac wodę,dodac wszystkie składniki i dokładnie wymieszac.Odstawic na ok.6 godzin. Przełożyc na sito ustawione nad jakimś naczyniem,by tam spłynęły "soki". Nakładac sałatkę w słoiki,troszkę ugnieśc,polac łyżką odsączonego płynu. Pasteryzowac ok 10 minut. Cytuj
Basia K Opublikowano 9 Września 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Września 2008 I już w słoikach..... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.