k@sia Opublikowano 10 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2008 4kg ogórków – pokroić w plastry 2 kg papryki – pokroić w paski 1,5 kg cebuli – pokroić w półplastry Solanka: 9 szkl. wody 1 szkl. soli Zalać solanką na 1,5h. Zlać solankę i powkładać warzywa do słoików. Zalewa: 6szkl. wody 2 szkl. cukru 2 szkl. octu 2 łyżki gorczycy Zalewę zagotować i gorącą zalać słoiki ( z porcji zalewy wychodzi ok. 16 słoików 0,33l). Wekować ok. 20min. Smacznego :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.