Katarzyna Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Ze względu na areszt domowy ( zwolnienie > musi leżeć :-( ) wykorzystałam gotowy biszkopt na tort :-D Po pierwszym gryzie M powiedział że może sam go zjeść >>> całego :D Tereniu dzięki za kolejny super przepis :D Cytuj
teresap Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2009 Bardzo się cieszę że nie tylko mi smakuję i bardzo dziękuję że wśród tylu przepisów ktoś chce moje wypróbować GORĄCO POZDRAWIAM i DZIĘKUJĘ :-( Cytuj
ala291 Opublikowano 19 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2010 teresap...Twój jabłecznik z bitą smietaną jest tak pyszny,że robię go już nie wiem ktory raz i zawsze smakuje super ;-) ...zbilża się Dzień Matki,więc znowu dla mojego syna -córce obojętnie jakie,byleby było ciasto :shock: - upiekę ten jablecznik,który smakował mu za pierwszym razem wybornie :) ...pozdrawiam teresap i dzięki raz jeszcze za wspaniały jabłecznik!! Cytuj
teresap Opublikowano 3 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 Bardzo się cieszę że ciasto smakuje, ja na dzień matki robiłam pączki. POZDRAWIAM Cytuj
Jolanta Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Wlasnie upieklam to ciasto i czekam az jablka sie wystudza.Zrobilam je wedlug przepisu,ale ja pieke takie samo tylko,ze do jablek dodaje galaretke,po to aby zagescic jablka. Ja ja nazywam ''szarlotka po krolewsku''. Mysle, ze ten budyn spelnia taka role i napewno dodaje tez smaku,wiec porownam smaki .A na bita smietane zawsze polewam sosem czekoladowym przed podaniem ciasta.Pozdrowionka . Cytuj
teresap Opublikowano 9 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2010 No zaczynają się jabłka czyli ciasto na czasie polecam wszystkim ? Cytuj
sylwuśka Opublikowano 14 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2010 hej mam w planie zrobic ciasto wlasnie dzis :( Chcialam najpierw zrobic spod i pojsc do maista po reszte skladnikow. No ale mam dwa pytania 1. ile piecze sie spod ? ok30 min??? 2 czy jak na wierzch damy smietane to ciasto wstawiamy do lodówki ??? Cytuj
teresap Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 hej mam w planie zrobic ciasto wlasnie dzis Chcialam najpierw zrobic spod i pojsc do maista po reszte skladnikow. No ale mam dwa pytania 1. ile piecze sie spod ? ok30 min??? 2 czy jak na wierzch damy smietane to ciasto wstawiamy do lodówki ??? Zgadzam się !!! Piekę 20 ? 30 minut, jak biszkopt zaczyna lekko odstawać od blachy to gotowy (160 stopni). No i bita śmietana na cieście wymaga lodówki. Pozdrawiam i życzę SMACZNEGO!!! Cytuj
sylwuśka Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Bardzo pyszne ciasto ;D jutro dodam fotke :( troszke biszkopt upiekl sie nie rowno, ale i tak jest smaczne. Cytuj
teresap Opublikowano 7 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2011 Jest to ciasto do którego często powracam... :mrgreen: POZDRAWIAM Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi