teresap Opublikowano 7 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Października 2008 „ apsik” –PIĘKNE Dziękuje za każde dobre słowo , ale najważniejsze że smakuje POZDRAWIAM :) U nas jest ciągle na stole Cytuj
renigliwice Opublikowano 8 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Witam! Dziś go upiekłam. Dla mnie bomba!!! Dziękuję Tereniu za kolejny "pyszny" przepis. Pozdrowienia. Renia Cytuj
teresap Opublikowano 8 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Października 2008 Reniu dziękuje za słowa uznania POZDRAWIAM :) Cytuj
ewa11 Opublikowano 9 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Witam :) no i na mnie przyszła pora, wypróbować przepis,same dobre opinie i jak tu się nie skusić ;) Pozdrawiam Cytuj
teresap Opublikowano 9 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Października 2008 Czekam na opinie :) I TEŻ POZDRAWIAM ;) :sad: :-) Cytuj
ewa11 Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2008 Wczoraj go upiekłam,a dziś wypróbowałam.Jest pyszny,szybko się robi.Na dowód daje zdjecie. Dziękuje za przepis Teresap :) POZDRAWIAM Cytuj
Kaliope Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2008 Ewo piękne ciasto.. narobiłaś mi smaka od rana :) Teresko, kolejny Twój przepis w kolejce do wypróbowania ;) Cytuj
Kaliope Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 A to mój jabłecznik :) Upiekłam go dzisiaj dla teściów z okazji ich rocznicy ślubu. Ciasto pyszne!!! Polecam wszystkim. Teresko pozdrawiam Cię serdecznie ;) Cytuj
Kaliope Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Hmm... nie wiem dlaczego dwa razy to samo zdjęcie mi się wkleiło. Cytuj
viola32 Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Piekne ciasto dziewczyny! I najwazniejsze,ze takie proste :).Mam pytanie bita smietane zrobilyscie z zelatyna czy smietan-fixem? Cytuj
Kaliope Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2008 Violu ja robiłam z żelatyną. Na 200 ml śmietany daję 2 łyżeczki płaskie żelatyny. Dzisiaj dostałam ostatnie pudełko śmietany o poj. 375 ml i tylko tyle mogłam dać do ciasta (mieszkam w wiosce pod Zamościem i mam tylko 1 sklep w pobliżu, po śmietanę musiałabym specjalnie jechać do miasta a nie przewidziałam, że może jej nie być w sklepie). Cytuj
apsik Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Violu ja z kolei nie robiłam z żelatyną tylko na 1/2 litra śmietany dałam 2 śmietan-fix-jak dla mnie było idealnie. śmietana ubiła się na gęsto-nic dodać nic ująć ....tylko zabieraj się do roboty.... Gwarantuję ,że będziesz zadowolona. Cytuj
ina12 Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Piekłam kiedyś z przepisu który posiadam, do śmietany dodaje się śmietan - fix, osobiście wolę dodać żelatynę. Kingo piękny jabłecznik upiekłaś. Cytuj
Kaliope Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Halinko dziękuję za miłe słowa :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.