ebkasia Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 :) Pychota, robi się szybko ale też zjada się szybko hihihi. Ciacho łatwe w przygotowaniu i bardzo p[roste. a te jabłka..... pychota POLECAM WSZYSTKIM Cytuj
viola32 Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2008 Napewno wyprobuje.Chcialam sie tylko upewnic jak z tym smietan-fixem?Osobiscie wole zelatyne ale nie z powodu smaku.Bita smietana mi wtedy nie ucieka z ciasta :)Pozdrawiam Was dziewczyny serdecznie i gratuluje pieknych wypiekow. Cytuj
teresap Opublikowano 17 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Października 2008 Byłam na wsi i bardzo przepraszam że się nie odzywałam , ale widzę że świetnie daliście sobie radę Cieszę się że smakuje i dla mie nie ma specjalnej różnicy czy smietano fix , czy żelatyna Żelatyna może bardziej do środka a fix na wierzch POZDRAWIAM Cytuj
Basia K Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2008 I ja zrobiłam w końcu to ciacho. Tereniu,to kolejny Twój super przepis! Ja robiłam z żelatyną,mam podobne zdanie co viola32,a że musiałam ciasto przygotowac dzień wcześniej,to tym bardziej żelatyna wydawała się odpowiednia. Cytuj
Kaliope Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Basiu śliczne ciasto upiekłaś :) Cytuj
teresap Opublikowano 21 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Zgadzam się że śliczne ciastko i cieszę się że nie zawiodłaś się Basiu na przepisie . A tak odnośnie śmietany , słyszałam że dobrze jest włoży przed ubiciem do zamrażalnika na około 15-20 mni. Trzeba też napisać że śmietana 30 % nie jest równa 30 , to wtedy lepiej doda więcej żelatyny. POZDRAWIAM Cytuj
andy8 Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Tereniu a taka śmietana w zamrażalniku nie zmarznie przez 20 min?Chodzi mi o to czy nie zrobi się z niej lód? Cytuj
Kaliope Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Ja przez cały czas trzymam śmietanę w lodówce a na 10 minut przed ubijaniem wkładam do zamrażalnika i super się ubija. Cytuj
beatea Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 Pyszne ciasto.pozdrawiam serdecznie. Cytuj
teresap Opublikowano 21 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Października 2008 No no nooo robi wrażenie A odnośnie 20 minut to może przesadziłam bo nigdy nie wkładałam śmietany do zamrażalnika , tylko do lodówki, a skąd wiem ? Siostra mi mówiła i dlatego napisałam , słyszałam Przepraszam jeśli wprowadziłam w błąd i POZDRAWIAM Cytuj
viola32 Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Ja tak samo robie ze smietana i bialkami przed ubiciem wkladam do zamrazalnika na jakies 10 min.Bialka nawet wkladam od razu z garnuszkiem i b.szybko sie ubijaja.Tylko jest problem jak zamrazalnik mam pelen.Ale wyciagam na chwile zeby zrobic miejsce ,wiec mieso mi sie przez 10 min. nie rozmrozi :-D Basiu K. ciasto naprawde piekne Ci wyszlo. Cytuj
teresap Opublikowano 30 Października 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Października 2008 Już zamrażanie śmietany wypróbowałam, do tortu , włożyłam na 15 minut i ciut ciut przymarzła , ogólnie potwierdzam że jest lepsza , nawet w smaku WYPRÓBUJCIE Cytuj
ala291 Opublikowano 7 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2008 Jabłecznik jest naprawdę świetny!!! :lol: po raz pierwszy robiłam z bitą smietaną i właściwie bez pieczenia -tylko biszkotp trzeba upiec- zawsze piekłam jabłecznik z tartymi na tarce jabłkami,odlewałam sok i dodawałam galaretke -smak dowolny- ciasto ucierane,jabłka na ciasto,na wierzch ponownie ciasto i do piekarnika :lol: domownikom jabłecznik z bitą smietaną smakował,jak to syn powiedział, wybornie 🙂 Pozdrawiam tresap i dzięki za tak fajny przepis :) Cytuj
Basia K Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2008 Ja w zeszłym tygodniu drugi raz robiłam to ciasto. Przepis zapisały już babcia i ciocia,no i koleżanka z pracy :) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.