Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Napewno wyprobuje.Chcialam sie tylko upewnic jak z tym smietan-fixem?Osobiscie wole zelatyne ale nie z powodu smaku.Bita smietana mi wtedy nie ucieka z ciasta :)Pozdrawiam Was dziewczyny serdecznie i gratuluje pieknych wypiekow.

Opublikowano

Byłam na wsi i bardzo przepraszam że się nie odzywałam , ale widzę że świetnie daliście sobie radę

Cieszę się że smakuje i dla mie nie ma specjalnej różnicy czy smietano fix , czy żelatyna

Żelatyna może bardziej do środka a fix na wierzch

POZDRAWIAM

Opublikowano

I ja zrobiłam w końcu to ciacho. Tereniu,to kolejny Twój super przepis! Ja robiłam z żelatyną,mam podobne zdanie co viola32,a że musiałam ciasto przygotowac dzień wcześniej,to tym bardziej żelatyna wydawała się odpowiednia.

post-4529-1224523171_thumb.jpg

post-4529-1224523202_thumb.jpg

Opublikowano

Zgadzam się że śliczne ciastko i cieszę się że nie zawiodłaś się Basiu na przepisie .

A tak odnośnie śmietany , słyszałam że dobrze jest włoży przed ubiciem do zamrażalnika na około 15-20 mni. Trzeba też napisać że śmietana 30 % nie jest równa 30 , to wtedy lepiej doda więcej żelatyny.

POZDRAWIAM

Opublikowano

Ja przez cały czas trzymam śmietanę w lodówce a na 10 minut przed ubijaniem wkładam do zamrażalnika i super się ubija.

Opublikowano

No no nooo robi wrażenie

A odnośnie 20 minut to może przesadziłam bo nigdy nie wkładałam śmietany do zamrażalnika , tylko do lodówki, a skąd wiem ? Siostra mi mówiła i dlatego napisałam , słyszałam

Przepraszam jeśli wprowadziłam w błąd i

POZDRAWIAM

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja tak samo robie ze smietana i bialkami przed ubiciem wkladam do zamrazalnika na jakies 10 min.Bialka nawet wkladam od razu z garnuszkiem i b.szybko sie ubijaja.Tylko jest problem jak zamrazalnik mam pelen.Ale wyciagam na chwile zeby zrobic miejsce ,wiec mieso mi sie przez 10 min. nie rozmrozi :-D Basiu K. ciasto naprawde piekne Ci wyszlo.

  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jabłecznik jest naprawdę świetny!!! :lol: po raz pierwszy robiłam z bitą smietaną i właściwie bez pieczenia -tylko biszkotp trzeba upiec- zawsze piekłam jabłecznik z tartymi na tarce jabłkami,odlewałam sok i dodawałam galaretke -smak dowolny- ciasto ucierane,jabłka na ciasto,na wierzch ponownie ciasto i do piekarnika :lol: domownikom jabłecznik z bitą smietaną smakował,jak to syn powiedział, wybornie 🙂

Pozdrawiam tresap i dzięki za tak fajny przepis :)

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.