teresap Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2008 Cieszę się że ciasto smakuje , a na dodatek nie sprawia problemu Pozdrawiam i całuski ora podziękowanie za opinie synowi Ali , bo jest to opinia bardzo cenna a przede wszystkim szczera Papaaaa Proszę o degustację następnego wypieku :) Cytuj
Gość bozkaj Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Biszkopt (ja zawsze robie ten) 5-6 jajek (zależy od wielkości biszkoptu) 1/2 szk mąki tortowej 1/2 szk mąki ziemniaczanej 3/4 szk cukru 1 łyżeczka proszku Oddzielić białka od żółtek i do żółtek dodać 1/2 łyżeczki octu roztrzepać i zostawić Białka ubić z szczyptą soli +cukier +żółtka+ mąka z proszkiem zmieszana = ciasto ,czyli spód naszego placka Witam.nie mam pojecia co do pieczenia cist.POMÓZ PROSZĘ. CZY Z TYCH PRODUKTÓW UPIEC TEN BISZKOPT I NA NIM NAŁŻYC JABŁKA,CZY NA SUROWE CIASTO NAŁOZYC JABŁKA I UPIEC.JESTEM BEZTALENCIEM... :) Cytuj
ala291 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 bozkaj....tak,z tych produktów trzeba upiec biszkopt :) Cytuj
ala291 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Cieszę się że ciasto smakuje , a na dodatek nie sprawia problemu Pozdrawiam i całuski ora podziękowanie za opinie synowi Ali , bo jest to opinia bardzo cenna a przede wszystkim szczera Papaaaa Proszę o degustację następnego wypieku :) teresap...a jaki masz następny, pyszny wypiek? :lol: Cytuj
teresap Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 CZY Z TYCH PRODUKTÓW UPIEC TEN BISZKOPT I NA NIM NAŁŻYC JABŁKA, TAK - upiec biszkopt Jak biszkopt przestygnie nałożyc gorące jabłka i znów poczeka na wystygniecie i bita śmietana ............... CZEKAM NA OPINIE I UDOWODNIENIE SOBIE ŻE NIE JEST TAK ŻLE , TYLKO TROSZKIE ODWAGI CZEKAM NA ZDJĘCIE :) A propo nowego ciasta tak mam tylko brak mi czasu i jeszcze zrobiłam zdjęcia i syn je gdzieś zasiał ,, obiecuje wstawi przepis jak najszybciej Cytuj
ala291 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 teresap...ten jabłecznik na 100%, będzie na święta Bożego Narodzenia,bo jest świetny!! i myślę,że to "nowe" ciasto,będzie równie pyszne,czekam z niecierpliwością na przepis :) pozdrawiam :lol: Cytuj
teresap Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Nowy przepis to PLACEK ORZECHOWY - zapraszam do upieczenia :) Cytuj
Basia K Opublikowano 1 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2009 A ja po roku czasu przypomniałam sobie ten przepis Cytuj
teresap Opublikowano 5 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2009 Basiu wygląda smakowicie. Mam nadzieje że nie tylko wygląda ale i smakuje POZDRAWIAM Cytuj
ala291 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 teresap... nie wiem już który raz robię twój jabłecznik, i zawsze wychodzi super pyszny :grin: żałuję tylko,że syn zabrał aparat i nie mogę pokazać mojego wypieku, twojego super jabłecznika :D może kiedyś mi się uda? pozdrawiam serdecznie :-D Cytuj
ala291 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 A ja po roku czasu przypomniałam sobie ten przepis Basia K...śliczny wyszedł ci ten jabłecznik i z pewnoscią pyszny :grin: pozdrawiam :-D Cytuj
Katarzyna Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Dziś przywiozłam jabłka to na środę, lub sobotę będzie nowa wersja szarlotki :mrgreen: Cytuj
teresap Opublikowano 10 Listopada 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2009 Dziś przywiozłam jabłka to na środę, lub sobotę będzie nowa wersja szarlotki :mrgreen: Kasiu naprawdę polecam, tym bardziej że teraz jest pora tz. jabłkowa, a co do jabłecznika to na pewno nie pożałujesz. Ja ostatnio piekłam 5.11. na imieniny męża i dziś na urodziny syna. Wszystkim polecam i czekam na opinie POZDRAWIAM Cytuj
asiek Opublikowano 1 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2009 Poprostu pycha. Super przepis !!! :-( Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi